Wat kost onze hobby?

Hoe begin ik?

Nu je onze site bekeken hebt en misschien al wat bezoekjes heb gebracht aan ons vliegveld, wil je zelf gaan modelvliegen.
Prima, maar hoe pak je dat nu aan? 
Dit gaan we je op deze pagina stap voor stap uitleggen.

Eerst en vooral is het zeer belangrijk om je bij een lokale club te laten informeren.
Misschien is er daar materiaal dat je voor een prijsje kan kopen. Doorgaans zijn er in elke club zaken die teweedehand of zelfs nieuw te koop zijn aan een sterk verminderde prijs.

Is modelvliegen moeilijk?

Neen, maar zoals bij alles is alle begin moeilijk. Het hangt vooral van je zelf af, sommige leren het in een paar weken, anderen doen er een heel serzoen over.
Belangrijk: Doe niets te overhaast.

Hier ziet u de onderdelen van de besturing van een modelvliegtuig​

image-225968-besturing_vliegtuig.gif

Kan ik zonder hulp vliegen?

Er zijn er, die het gelukt is, maar zij horen tot de grote uitzonderingen en vaak heeft het dan vele modellen en geld gekost.
Verstandiger is het om lid te worden van een modelvliegclub en daar gebruik te maken van instructeurs.
De meesten krijgen binnen één seizoen het modelvliegen onder de knie. Regelmatig op het veld komen en veel oefenen hoor daar dan wel bij.

Wie leert mij modelvliegen?

Een al wat ervaren vlieger zal je het modelvliegen leren, dit doe je natuurlijk door samen zoveel mogelijk vlieg uren door te brengen op het vliegveld.
Het beste is als je iemand vraagt op het vliegveld die je het vliegen leer, een zogenaamde instructeur. Vragen staat vrij, toch?

Wat zijn de kosten en wat moet ik allemaal hebben?

Er zijn verschillende merken die een volledig pakket aanbieden. Je mag rekenen op een bedragen tussen €160 en €250 voor een zender, ontvangen, de batterij en de nodige servo's.

image-225971-Zender.jpg
image-225972-Apprentis.jpg
Zenderset: €162
Lader: €150
Toestel €300

Totaal starterpakket: €612 "nieuwprijs"

Hoe zit het met de verzekeringen?

De meeste BA-verzekeringen hebben de dekking voor ongevallen met modelvliegtuigen in de polis zitten, maar vraag dit wel goed na bij je verzekeringsmakelaar.