Club Nieuws

Op 12 spetember 1977 werd de VZW Brechtse Model Flying Club opgericht met als doel de modelluchtvaart in z'n geheel te promoten.  Later op 5 september 1987 werd de naam gewijzigd in de huidige naam VZW modelvliegclub Tornado. 

Eén van de doelstellingen van de club is een positief beeld scheppen van de modelluchtvaart in z'n geheel.  Met veiligheid voorop, frequentiecontrole, geluidscontrole en terreinmeesters die de vliegende leden begeleiden en bijstaan. 

Zo werd er in 2014 een tweede langere piste aangelegd ( zie foto boven ) zodat er ongeacht de windrichting altijd tegen de wind kan geland worden.  In 2017 werd ook de nodige milieuvergunning verkregen om met ontploffingsmotoren te kunnen vliegen. 

Bij het verkrijgen van de milieuvergunning werden onderstaande uren en datums vastgelegd wanneer er al dan wel of niet gevlogen mag worden:

- Met verbrandingsmotor van 1 april tot en met 31 oktober vanaf 10:00 uur tot 19:00 uur
- Met elektromotoren van 1 januari tot 31 december alle dagen van zonsopgang tot zonsondergang

Kortom, onze club leeft en steeds trachten we verbeteringen aan te brengen om het aangename en de veiligheid te garanderen.

Onze Leden....

Modelvliegclub Tornado telt momenteel 60  leden uit alle lagen van de bevolking. 
Van schoolgaande jeugd tot zelfstandige ondernemers. 
Zonder uitzondering kijken ze allemaal omhoog als er zich in de lucht iets afspeelt, zonder uitzondering rollen ze hun mouwen op als er moet gewerkt worden, zonder uitzondering voelen ze zich thuis bij onze club... Vliegen en bouwen hebben geen geheimen voor onze leden, Acro, schaalmodellen en zweefvliegtuigen bouwen ze feilloos, van naaldje tot draadje na.   Ze houden allemaal van balsahout, kunnen plan lezen, zijn verslaafd aan verschillende lijmgeuren, weten alles van motoren, elektronica, polyester en geluidsdemping. 
Ook het onderhoud van terrein en clubhuis is een collectief gebeuren waar iedereen zijn handen uit de mouwen steekt

Bezoekers zijn welkom ! Wil je eens zien hoe we vliegen?  Heb je interesse om zelf te leren vliegen?  Breng ons dan zeker een bezoekje. Wij vliegen elke zaterdag- en zondagnamiddag en ook op de officiële feestdagen.