logo

 

   Modelvliegclub Tornado vzw

 

 
Home
Locatie van het terrein Bestuur
Tips and Trics
Activiteiten
Foto`s en filmpjes
Agenda
Clubmededelingen
Links
Aangeboden/gevraagd
Meteo

Op de bouwtafel


 

 


  Film over de club

     luchtfoto van het terrein

Laatste up date : 24/05/2017 : foto's werkdag 2017 toegevoegd

Even kennismaken...

Op 12 spetember 1977 werd de VZW Brechtse Model Flying Club opgericht met als doel de modelluchtvaart in z'n geheel te promoten.  Later op 5 september 1987 werd de naam gewijzigd in de huidige naam VZW modelvliegclub Tornado. 

Eťn van de doelstellingen van de club is een positief beeld scheppen van de modelluchtvaart in z'n geheel.  Met veiligheid voorop, frequentiecontrole, geluidscontrole en terreinmeesters die de vliegende leden begeleiden en bijstaan. 

Zo werd er in 2014 een tweede langere piste aangelegd ( zie foto boven ) zodat er ongeacht de windrichting altijd tegen de wind kan geland worden.  Dit jaar werd ook de nodige milieuvergunning verkregen om met ontploffingsmotoren te kunnen vliegen.  Kortom, onze club leeft en steeds trachten we verbeteringen aan te brengen om het aangename en de veiligheid te garanderen.

Beginners worden opgevangen door ervaren piloten en uitstekende bouwers zodat elk nieuw lid zich op de best mogelijke manier kan integreren, zowel op de piste als in de groep.

Jaarlijks richt de club ook een aantal nevenactiviteiten in zoals de jaarlijkse BBQ, kaas en wijnavond, mosselfestijn, bowlingen enz.

Je kan de activiteiten en data vinden op onze site.

Onze leden...

Modelvliegclub Tornado telt momenteel 50  leden uit alle lagen van de bevolking.
Van schoolgaande jeugd tot zelfstandige ondernemers.
Zonder uitzondering kijken ze allemaal omhoog als er zich in de lucht iets afspeelt, zonder uitzondering rollen ze hun mouwen op als er moet gewerkt worden, zonder uitzondering voelen ze zich thuis bij onze club... Vliegen en bouwen hebben geen geheimen voor onze leden, Acro, schaalmodellen en zweefvliegtuigen bouwen ze feilloos, van naaldje tot draadje na.   Ze houden allemaal van balsahout, kunnen plan lezen, zijn verslaafd aan verschillende lijmgeuren, weten alles van motoren, elektronica, polyester en geluidsdemping.
Ook het onderhoud van terrein en clubhuis is een collectief gebeuren waar iedereen zijn handen uit de mouwen steekt

Bezoekers zijn welkom ! Wil je eens zien hoe we vliegen?  Heb je interesse om zelf te leren vliegen?  Breng ons dan zeker een bezoekje. Wij vliegen elke zaterdag- en zondagnamiddag en ook op de officiŽle feestdagen.

Ons terrein....

De laatste jaren hebben wij fel geÔnvesteerd in de infrastructuur van ons terrein.  Zo hebben wij als ťťn van de weinig clubs 2 landingsbanen in de vorm van een kruis, een korte baan van +- 90 m en een lange piste van +- 140 m. ( zie foto's boven )

Welkom bij modelvliegclub Tornado vzw.

           
Club e-mail              

Opmerkingen, ideeŽn over de website ? Laat het mij weten : webmaster