logo  

Modelvliegclub Tornado vzw

 

Hoe begin ik ?

Nu je onze site bekeken hebt en  misschien al wat bezoekjes hebt gebracht aan ons vliegveld, wil je zelf gaan modelvliegen.   Prima, maar hoe pak je dat nu aan? Dit gaan we je op deze pagina uitleggen.

Eerst en vooral is het zeer belangrijk om je bij een lokale club te laten informeren.  Misschien is er daar materiaal dat je voor een prijsje kan kopen.  Doorgaans zijn er in elke club zaken die tweedehands of zelfs nieuw te koop zijn aan een sterk verminderde prijs.

Is modelvliegen moeilijk?

Neen, maar zoals bij alles is alle begin moeilijk.  Het hangt vooral van je zelf af, sommige leren het in een paar weken, anderen doen er een heel seizoen over. Belangrijk : Doe niks overhaasten.

Hier ziet u de onderdelen van de besturing van een modelvliegtuig.

Image

Kan ik zonder hulp vliegen?

Er zijn er, die het gelukt is, maar zij horen tot de grote uitzonderingen en vaak heeft het dan vele modellen gekost. Verstandiger is het om lid te worden van een modelvliegclub en daar gebruik te maken van de instructeurs.
De meesten krijgen binnen één seizoen het modelvliegen onder de knie. Regelmatig op het veld komen en veel oefenen hoort daar dan wel bij.

Wie leert mij modelvliegen?

Een al wat ervaren vlieger zal je het modelvliegen leren, dit doe je natuurlijk door samen zoveel mogelijk vlieg uren door te brengen op het vliegveld. Het beste is als je iemand vraagt op het vliegveld die je het vliegen leert, een zogenaamde instructeur. Vragen staat vrij, toch?

Wat zijn de kosten en wat moet ik allemaal hebben?

Er zijn verschillende merken die een volledig pakket aanbieden.  Je mag rekenen op een bedrag tussen 160 € en 250 € voor een zender, ontvanger, de batterij en de nodige servo's.

Image              

Zenderset : 162 €
Acculaad Apparaat : 150 €
Goed beginnersvliegtuig : Apprentice 300 €
__________________________________

Totaal 612 € nieuwprijs

Soms worden er in de club tweedehands toestellen en zenders aangeboden.  De totale prijs wordt hierdoor veel lager.

( Zoek je modelbouwwinkels ? Kijk bij Links )

Hoe zit het met de verzekeringen?

De meeste BA-verzekeringen ( familiale ) hebben de dekking voor ongevallen met modelvliegtuigen in de polis zitten (meestal meer dan € 1.000.000,- dekking), maar vraag dat wel goed na.

Heb je nog vragen? 

Je mag ons steeds een e-mail sturen.